Dental Care
Oral Diagnoz ve Radyoloji
Oral Diagnoz ve Radyoloji, diş hekimliğinin bir alt dalıdır. Diş hekimliğinde temel odak olan diş sağlığını tespit etmek, tanımak ve tedavi etmek için kullanılan bir yöntemdir. Oral Diagnoz ve Radyolojinin temel amacı, özellikle ağız bölgesindeki hastalıklar konusunda insanlara tıbbi destek sağlamaktır. Bu destek, hasta karşısında yüksek teknoloji kullanarak uygulanan radyolojik görüntülemeyi içermektedir.
Oral Diagnoz ve Radyolojide, radyolojik görüntüleme teknikleri, hasta özelliklerine ve tanı birimlerine göre değişiklik gösterebilir. Kranyomiyografi (CBCT) olarak adlandırılan bir teknik, hekimlere dişleri incelerken, diş bağımlı boşlukların ve sağlıksız dokuların tam görüntüsünü almalarına yardımcı olmaktadır. Kök kanallarının uzunluklarını ölçmek ve kök kanallarının içi hakkında bilgi sahibi olmak için de endodontik Kontrolümü (EK) kullanılmaktadır. Yanı sıra preoperatif ve postoperatif durumları gözlemede kullanılan dijital intraoral sinyal kayıt tekniği, hasta ve doktor arasındaki diyalogu optimize ederek daha etkili bir diş hekimliği sağlayabilir.
Oral Diagnoz ve Radyolojide, radyolojik görüntü aktarımının ötesinde, tedaviyi desteklemek için bir dizi teknolojik özellik kullanılmaktadır. Bu tedavi yöntemleri, her bir hastaya özgün tıbbi önerileri veya uygulamayı mümkün kılan bir dizi tedavi planı üretebilen bilgisayar destekli çözümler de dahil olmak üzere birçok teknolojiyi kapsamaktadır. Müdahale öncesi ve sonrası görüntülemeyi, güvenli ortamlarda dosyalama, verileri arşivleme, kimlik kontrolü sunan dijital ortamlar ve tıbbi müşteri yönetim yazılımları gibi modern yaklaşımlar sayesinde, Oral Diagnoz ve Radyoloji kullanan personeller, kullandıkları araçlarla hastalara en iyi şekilde destek sağlamaktadır.